Search
Close this search box.

بیمه باربری

سرحد بار چابهار

سلامت بار در مقصد، نه تنها برای صاحب اصلی بار، بلکه برای شرکت حمل ‌و ‌نقل هم اهمیت زیادی دارد. علاوه بر سلامت بار سلامت افراد و وسیله نقلیه هم باید مورد توجه قرار گیرد. به هر حال، حادثه همیشه در کمین است. خوشبختانه با بیمه باربری یا حمل‌ و ‌نقل میزان خسارت‌ ها به حداقل می رسد. در حقیقت، بیمه باربری از اهمیت بسیار بالایی برای فعالان در حوزه حمل و ‌نقل کالا برخوردار است. در ادامه به توضیح در خصوص بیمه باربری و انواع آن می پردازیم.

بیمه باربری

بیمه بار یا بیمه حمل و نقل توافق نامه ای است ما بین شرکت حمل و نقل و صاحب جنس با بیمه کننده است.که شرکت بیمه مبلغی را دریافت میکند که در صورت وارد شدن خسارت مالی و جانی، فرد از این طریق بیمه بتواند جبران خسارت کند.از زمانی که بازرگانی در کل دنیا گسترش و رونق پیدا کرد نیاز به بیمه در جوامع گوناگون بیشتر احساس شود.از یک سوی با پیشرفت صنعت حمل و نقل از شدت برخی از ریسک های حمل و نقل کاسته شده اما از سوی دیگر زیاد شدن حجم کالاها و تردد زیاد وسایل نقلیه نیاز به بیمه بیشتر احساس می شود.در کشورمان چند شرکت وجود دارند که کالاهایی در محدوده داخلی کشور یا از شهری به شهر دیگر را تحت پوشش بیمه باربری قرار دادند.

بارنامه

برگه ای است که در آن اطلاعاتی مانند: نام، آدرس گیرنده و فرستنده کالا، مشخصات، وزن کالا و مقدار کرایه حمل در آن درج شده است.

بیمه واقعی برای زمانی است که کالا به طور کامل در اثر پیش آمدی مثل آتش سوزی یا غرق شدن از بین برود.

بیمه فرضی برای زمانی است که هزینه تعمیر یا بازسازی کالا از ارزش خود کالا، بیشتر باشد که در این حالت بیمه‌گر تمایل به پرداخت غرامت خواهد داشت.

ارزش مورد بیمه

در صورت نبودن توافق بین بیمه کننده و کسی که بیمه می شود می باشد و ارزش بیمه نامه کل قیمت خرید کالا و هزینه حمل و عدم الفنع خواهد بود.

عدم النفع در بیمه باربری

در بیمه باربری  موقعی کسی که بیمه می شود می‌تواند ۱۰% ارزش کالا خود را به عنوان ارزش اضافی در قرار دهد و به این صورت  اگر خسارتی انجام  گیرد تا در خواست دوباره کالا و رسیدن آن بدست بیمه گذار ضرر مالی بیمه گذار جبران شود.به این  کار عدم النفع در بیمه باربری گفته می‌شود.

پارتشیپمنت

به معنای این است که کالا در طی چند مرحله از  ابتدا مبدا تا انتهای مقصد حمل شود.

ترانشیپمنت

در این روش انتقال از چند وسیله حمل‌ و ‌نقل مختلف مانند هواپیما، کشتی و … می‌شود. در حقیقت چند مرتبه کالاها از وسیله‌ای تخلیه و به وسیله دیگر بارگیری شوند.

اف او بی (FOB)

به این کلمه تحویل روی عرشه هم گفته می شود و به معنی قیمت تا لحظه تحویل روی کشتی می باشد که فروشنده باید هزینه های کالا را تا محل حمل اصلی پرداخت کند و مابقی هزینه ها مانند کرایه حمل، بیمه و … برعهده خریدار است. که این موضوع هم برابر قوانین بین المللی است.

Cross Stuffing

به عمل تخلیه کالا از یک کانتینر و بارگیری مجدد آن را به کانتینر دیگری را گویند.

باراتری

به کاری که توسط ملوان و فرمانده کشتی و کارکنان دیگر کشتی به صورت غیر عمد و اشتباه انجام شود که باعث خسارت به کالا و کشتی شود را باراتری می نامند.

2 پاسخ

  1. این مطلب بسیار کاربردی و جالب بود – یکی از دغدغه های اصلی همه کارکنان این حیطه است – ممنون از زحمات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *